WAAROM BEDRIJFSFITNESS

 

 

 

Veel mensen leiden een zittend bestaan. Op school, op kantoor, in de auto….we zitten steeds meer en langer. Dit heeft grote consequenties voor het menselijke lichaam. Langdurig zitten heeft als gevolg dat gewrichten stijver worden, spieren en pezen slapper, botten brozer en kraakbeen weker. Al deze gevolgen kunnen op den duur klachten veroorzaken.  Enkele voorbeelden van deze klachten zijn: artrose, peesontstekingen, osteoporose (botontkalking), rug- en nekklachten, RSI.

 

Behalve deze lichamelijke klachten heeft ons passieve bestaan tevens gevolgen op de psychische gesteldheid. Langdurige stress en zelfs het “burn out”-syndroom kunnen optreden. Wanneer passiviteit leidt tot klachten, dan is de logische oplossing voor al deze problemen: bewegen.

 

Bedrijfsfitness wordt steeds populairder, en niet zomaar. Sinds de ARBO-wetgeving van 1994 en met name de Wet Terugdringing Ziekteverzuim bent u als werkgever (mede)verantwoordelijk voor het welzijn van de werknemer. Bovendien kost ziekteverzuim uw organisatie veel geld.

 

DE RESULTATEN

Teamgevoel 

Lager ziekteverzuim

Fittere medewerkers

Gemotiveerde, frisse werknemers

Vermindering van risicofactoren voor betrokken werknemers

 

 

PS: neem een kijkje in de sportbox www.sportbox-rotterdam.nl 

 

Go to top